PL

Europe: EN

Belgium: FR | NL

France: FR

Germany: DE

Greece: GR

Italy: IT

Netherlands: NL

Poland: PL

Russia: RU

Spain: ES

Sweden: SE

United Kingdom: EN

Shoty na Halloween

Liczba porcji:
20 porcje

Przygotowanie:
15 minut

Czas gotowania:
10 minut

SKŁADNIKI:

• 60 g żelatyny w kolorze pomarańczowym
• Wrząca woda, 1 szklanka
• 450 g brzoskwiń, moreli lub gruszek Del Monte w soku lub bardzo lekkim syropie, nie odsączonych
• Sok z ciemnych winogron, 2 1/4 szklanki
• Czekolada do picia w proszku, 1/4 szklanki
• 20 probówek (ze stojakiem)

PRZYGOTOWANIE:

1)Wsypujemy żelatynę do wrzącej wody i mieszamy do rozpuszczenia 2) Miksujemy owoce z puszki Del Monte w blenderze na jednolitą masę. 3) Mieszamy z żelatyną i rozlewamy do 20 probówek (każdą napełniając do połowy). Schładzamy w lodówce do ścięcia żelatyny. 4) W rondelku podgrzewamy sok winogronowy aż się zagotuje. 5) Dodajemy czekoladę do picia w proszku i mieszamy, aż się rozpuści; schładzamy. 6) Napełniamy probówki mieszaniną soku winogronowego. Wsuwamy szpikulec do szaszłyków wzdłuż ścianek probówek, do środka żelatyny, aby mieszanina soku winogronowego spłynęła tworząc ciemne paski w pomarańczowej żelatynie. UWAGA: W wersji dla dorosłych można zastąpić sok winogronowy winem musującym.

Może ci się spodobać również

x