PL

Europe: EN

Belgium: FR | NL

France: FR

Germany: DE

Greece: GR

Italy: IT

Netherlands: NL

Poland: PL

Russia: RU

Spain: ES

Sweden: SE

United Kingdom: EN

Perfekcyjne Ciasto Brzoskwiniowe

Liczba porcji:
8 porcje

Przygotowanie:
10 minut

Czas gotowania:
50 minut

SKŁADNIKI:

• 2 puszki brzoskwiniowych plastrów Del Monte® w soku
• 2 łyżki brandy wiśniowej
• 4 łyżki soku z cytryny Del Monte®
• 100 g masła
• Szczypta soli
• 1 cytryna, tylko skórka
• 100 g drobnego cukru
• 2 jajka
• 250 g zwykłej mąki
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• Lukier cukier lub cynamon, do pyłu

PRZYGOTOWANIE:

1)Odcedź brzoskwinie Del Monte® z soku na sitku. Umieść je w misce z brandy wiśniowym i sokiem z cytryny, odłóż na bok na godzinę, aby smaki mogły się połączyć. 2)Rozgrzej piekarnik do 220 ° C / 425 ° F / Gas Mark 7 i nasmaruj formę do ciasta. 3)Ubij masło, aż będzie puszyste. Dodaj szczyptę soli i skórkę z cytryny do masła, a następnie stopniowo dodawaj cukier i jajka. 4)Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj do mieszanki masła, a następnie wlej sok z cytryny i wiśniową brandy (odłóż brzoskwinie Del Monte® na chwilę na bok). Dobrze wymieszać. 5)Umieść ciasto w przygotowanej formie. Teraz weź brzoskwinie Del Monte® i rozłóż je na cieście. Piec w piekarniku przez 40 do 50 minut. 6)Wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Schłodzić. Podawać schłodzone ciasto opruszone cukrem pudrem lub cynamonem (lub jednym i drugim!).

Może ci się spodobać również

x