Wpisz szukaną frazę (produkt, przepis, blog)
Persymona
OPIS:
Persymona to złocistożółty owoc o okrągłym lub owalnym kształcie, o bogatym smaku i delikatnej strukturze, pochodzący z Azji Wschodniej.
Persymony Del Monte® mają miękką strukturę i wyjątkowy słodki smak. Produkowane w Hiszpanii, są bogate w witaminę C i są doskonałym źródłem błonnika.
Całkowicie dojrzały owoc persymony jest delikatny, bardzo słodki i smaczny. Skórka ma zabarwienie od ciemnożółtego do pomarańczowego. Jest on również dobrym źródłem manganu.
Persymony Del Monte® mogą być spożywane świeże, suszone lub gotowane. Surowe owoce mogą być spożywane w ćwiartkach albo w całości, jak jabłka.
Typowe wartości odżywcze (na porcję: 100 g)::
| Wartość energetyczna | 70kcal | |
| Tłuszcz | 0.2g | |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0g | |
| Węglowodany | 8.6g | |
| w tym cukry | 12.5g | |
| Błonnik | 3.6g | |
| Białko | 0.6g | |
| Sól | 0g | |
| Witamina C | 7.5mg |
Europe:
Belgium:
France:
Germany:
Greece:
Italy:
Netherlands:
Poland:
Russia:
Spain:
Sweden:
United Kingdom:


.png)









.png)



.png)













