PL

Europe: EN

Belgium: FR | NL

France: FR

Germany: DE

Greece: GR

Italy: IT

Netherlands: NL

Poland: PL

Russia: RU

Spain: ES

Sweden: SE

United Kingdom: EN

NALEŚNIKOWY PUDDING Z GRUSZKAMI DEL MONTE®

Liczba porcji:
6 porcje

Przygotowanie:
10 minut

Czas gotowania:
30 minut

SKŁADNIKI:

• 75 g masła
• 100 g jasnego cukru trzcinowego muscovado
• 1 puszka połówek gruszek DEL MONTE®, odsączonych i pokrojonych na kawałki
• 100 g zwykłej mąki pszennej
• Szczypta soli
• 1 jajko
• 300 ml mleka
• Lody do podania

PRZYGOTOWANIE:

1)Rozgrzej piekarnik do temperatury 200°C/400°F/gaz poziom 6. 2)Na dużej patelni podgrzej masło i cukier, aż się roztopią. Dodaj GRUSZKI DEL MONTE i duś przez dwie minuty. 3)Zdejmij patelnię z palnika i przełóż GRUSZKI DEL MONTE® i sos karmelowy do naczynia do tarty. 4)Wsyp mąkę i sól do miski. W osobnej małej misce lekko ubij jajko widelcem. Zrób wgłębienie pośrodku suchych składników i wlej do niego jajko i odrobinę mleka. Dobrze wymieszaj, dodając mleko po trochu, dopóki nie wmieszasz całej mąki. Po dodaniu całego mleka dobrze ubij masę. 5)Wylej ciasto na GRUSZKI DEL MONTE® i zapiekaj je w piekarniku przez 25-30 minut, aż środek stężeje, a wierzch przypiecze się na złoty kolor. Podawaj z lodami.

Może ci się spodobać również

x